Overlay

Expertise

Het beleggingsbedrijf van de ASN Bank beheert Energiefonds Overijssel. Daarbij werkt het samen met Start Green Venture Capital.

ASN Bank

ASN Bank is de grootste duurzame bank van Nederland. Sinds 1960 streeft zij naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Ruim honderd medewerkers maken het mogelijk dat de ASN-klanten bankieren met respect voor het klimaat en de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties.

ASN Bank beheert voor bijna 600.000 klanten een totaal vermogen van ruim € 11 miljard. Een deel daarvan zet zij uit in financieringen, zoals duurzame-energieprojecten. De ervaring die zij daarmee heeft, zet zij in voor Energiefonds Overijssel. De ASN Bank is tevens beheerder van Energiefonds Overijssel.

StartGreen Capital

StartGreen  Capital helpt innovatieve, duurzame ondernemers in Nederland die hun eigen onderneming willen starten of laten groeien. De focus ligt op commerciële initiatieven rond duurzame technologie. In de visie van Start Green is het noodzakelijk dat ondernemingen winst behalen. Alleen dan kunnen zij immers groeien en daarmee de continuïteit van de onderneming waarborgen.

De inbreng van Start Green gaat verder dan verstrekking van risicokapitaal. De kracht van Start Green is de combinatie van marktkennis, netwerk, begeleiding van ondernemers en ervaring met investeringen. Deze zet Start Green in voor het commerciële succes van de ondernemingen waarin het participeert. Voorbeelden zijn business development, sales leads, strategische partnerships, organisatieadvies, werving en selectie, en internationale expansie.

Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is een van de toonaangevende projectmanagement-, ingenieurs- en adviesbureaus van Europa. Met bijna achtduizend professionals biedt het bedrijf wereldwijde adviesdiensten vanuit honderd kantoren in 35 landen. Royal HaskoningDHV werkt jaarlijks aan meer dan dertigduizend projecten op het gebied van planning, transport, infrastructuur, water, maritiem, luchtvaart, industrie, energie, mijnbouw en gebouwen.

Royal HaskoningDHV heeft een uitgebreid netwerk van projectontwikkelaars, ondernemers, overheden en instellingen. Zij zet dit netwerk en haar kennis in om projecten te vinden die bijdragen aan de doelstellingen van Energiefonds Overijssel.

NB: per 1 juli 2016 is het samenwerkingscontract met RoyalHaskoningDHV afgerond. Echter blijft Energiefonds Overijssel gebruik maken van de expertise van RoyalHaskoningDHV.