Overlay

Grootonderhoud in de Deldense Vogelbuurt officieel afgesloten door gedeputeerde Theo Rietkerk

Woco Delden_herenManhro_Rietkerk_bouwbord1.jpgdinsdag 09 september 2014

Donderdag 4 september 2014 heeft Overijssels gedeputeerde Theo Rietkerk het grootonderhoud in de Deldense Vogelbuurt officieel afgesloten. Samen met de directeur Henny Manrho van Wonen Delden heeft hij het  bouwbord gedemonteerd. In september vorig jaar startte het project waarbij 92 woningen zijn voorzien van energiebesparende maatregelen.  De daken zijn vernieuwd en voorzien van 18 cm isolatiemateriaal  en de kozijnen en stalen ramen zijn vervangen door kunststof kozijnen en voorzien van HR++-glas. Het totale project heeft € 2,8 miljoen gekost. De woningen zijn van een energielabel D, E en F opgewaardeerd naar een B-label. Er is geen huurverhoging doorberekend aan de huurders.

In zijn toespraak benadrukte gedeputeerde Theo Rietkerk het belang van energiebesparende maatregelen in zowel huur- als koopwoningen, zowel op gebied van besparing van fossiele brandstoffen als voor de werkgelegenheid in de bouw. Directeur Henny Manrho stond stil bij de werkzaamheden die hadden plaatsgevonden en die in goede harmonie met de bewoners zijn verlopen.

Dit project is destijds aangemeld voor het Energiefonds Overijssel. Hieruit heeft stichting Wonen Delden een lening ontvangen van de provincie Overijssel van totaal € 540.000 tegen een gereduceerde rente van 1,5%. Het project in de Vogelbuurt in Delden is het eerste project dat voltooid is.

De officiële oplevering is in het voorjaar met de bewoners  gevierd door middel van een stamppotbuffet en een gezellige avond, maar voor de genodigden is dat donderdagmiddag nogmaals gedaan met koffie en gebak.

FOTO Hofweekblad

« Terug