Overlay

Opleverfeest Grote Aanpak Sluiswijk, Deventer gevierd

Sluiswijk_kl_MG_1482.jpgdonderdag 16 oktober 2014

De Grote Aanpak Sluiswijk is klaar! Dat is gevierd met een mooi opleverfeest. ‘Harley’ heeft de schaar ‘aangevlogen’ aan de bewoonster van de laatst opgeleverde woning. Theo Rietkerk, gedeputeerde van de provincie Overijssel hielp haar met het doorknippen van het lint, onder toeziend oog van een groep bewoners, Frits Rorink, wethouder van de gemeente en Harold Grobben, directeur van Nijhuis Rijssen en Liesbeth van Asten, directeur-bestuurder van Rentree. De aanwezigen hebben genoten van een mooie vogelshow in de tuin van de Groene Golf, waar ook ‘Harley’ zich weer liet zien. Na de hapjes en drankjes kregen alle bewoners van de opgeknapte woningen een vogelhuisje mee als cadeautje.

Na meer dan zes maanden hard doorwerken is de Grote Aanpak in Sluiswijk gereed. Rentree heeft, in samenwerking met Nijhuis Rijssen, 91 woningen in Sluiswijk van binnen en van buiten opgeknapt en voorzien van energiebesparende maatregelen. Voor bewoners betekent dit een besparing van energiekosten en meer wooncomfort in een woning die er weer als nieuw uitziet. Het resultaat mag er zijn.

Opvallend

De woningen zijn zowel van binnen als van buiten opgeknapt. Er is dubbel glas geplaatst en alle spouwmuren zijn extra geïsoleerd. Het isoleren van de woning in combinatie met een nieuwe CV-ketel heeft de woningen een stuk energiezuiniger gemaakt. Het energielabel van de woningen is gestegen van label E naar label B. In de woningen zijn de keuken, badkamer en toilet vernieuwd. Ook de daken en dakkapellen van de woningen zijn vernieuwd. Dat valt op en geeft de wijk een frisse uitstraling, terwijl het karakter van Sluiswijk bewaard is gebleven.

Naast de herstructurering van de Rivierenwijk, de nieuwbouw op het T&D Kwartier en de Grote Aanpak van het Rode Dorp (afgerond eind 2013) is de Grote Aanpak Sluiswijk één van de kernprojecten van Rentree.

De Grote Aanpak Sluiswijk wordt mede mogelijk gemaakt door het Energiefonds Overijssel van de Provincie Overijssel.

Foto-onderschrift: v.l.n.r. Frits Rorink, wethouder gemeente Deventer, Ginie van Engelen, bewoonster, Theo Rietkerk, gedeputeerde provincie Overijssel, Liesbeth van Asten, directeur-bestuurder Rentree, Harold Grobben, directeur Nijhuis Rijssen

Kijk voor meer informatie en een filmpje van het feest op: http://www.rentree.nu/projecten/sluiswijk/

« Terug