Overlay

Energiefonds Overijssel participeert in zonnepanelen verhuurmodel van Solease

EFO_Solease_contractondertekening.jpg

v.l.n.r. Bas-Jan Blom - directeur Energiefonds, Pierre Vermeulen en Roderick van Wisselingh - Solease

vrijdag 02 oktober 2015

Vanaf vandaag is het hierdoor voor 500 particuliere huiseigenaren in Overijssel mogelijk geworden om zonder investering via Solease zonnepanelen te installeren op hun eigen dak. Een participatie van Energiefonds Overijssel maakt dit mogelijk.

Voor een gemiddeld maandelijks huurbedrag van €50 verzorgt het bedrijf  alles van aanschaf en installatie tot monitoring, reparatie en verzekering. Hierdoor kunnen klanten zonder gedoe meteen tussen de 10% en 20% op hun elektriciteitskosten besparen en ook hun jaarlijkse CO2 uitstoot met gemiddeld 2 ton verminderen. Het biedt klanten bovendien flexibiliteit: wanneer deze bijvoorbeeld op een later moment toch de zonnepanelen willen kopen of door verhuizing van het contract af willen, is dit geen probleem.

Met deze participatie kan Solease een substantiële impuls geven aan de verduurzaming van Overijsselse woningen.

Financieel  directeur Roderick van Wisselingh van Solease benadrukt dat: “Door onze samenwerking met het Energiefonds Overijssel kunnen we op termijn een jaarlijkse CO2 reductie realiseren van 3.000 ton wat gelijk staat aan de jaaropname van 150.000 bomen.”

Volgens Bas-Jan Blom, directeur van het Energiefonds Overijssel, is dit een mooie stap voorwaarts.  ”Het huren van zonnepanelen maakt zonne-energie toegankelijk voor een grotere groep mensen. Dit past bij de doelstelling van het energiefonds”

Voor meer informatie en aanmelden: www.solease.nl/overijssel

Energiefonds Overijssel

Energiefonds Overijssel financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van nieuwe energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.

Solease

Solease verhuurt zonnepanelen aan particuliere huiseigenaren en bedrijven middels een totaal ontzorgd concept. Het Solease model werkt met een vast maandbedrag dat naast aanschaf en installatie ook de kosten voor financiering, verzekering en reparatie omvat. Klanten kunnen zo zonder investering en gedoe meteen vanaf jaar 1 tussen de 10% en 20% op hun elektriciteitskosten besparen en ook hun CO2 uitstoot drastisch verminderen. Doordat het maandelijks mogelijk is het systeem alsnog over te nemen, terug te geven of het huurcontract over te dragen op een volgende pandeigenaar kan iedereen nu laagdrempelig overstappen op zonne-energie van eigen dak. Zie ook: www.solease.nl.

Voor meer informatie over Solease neemt u contact op met Pierre Vermeulen: pierre@solease.nl of 06-51137447

« Terug