Overlay

Flats in Zwolle ondergaan grote metamorfose dankzij Energiefonds Overijssel en woningstichting SWZ

SWZ gevel Haringvliet klaar 2 (Medium).jpgdinsdag 17 november 2015

Nieuwe kopgevels Haringvliet-Dollard, Zwolle

De vier flats aan de Haringvliet en Dollard ondergaan een grote metamorfose. Door het aanbrengen van een laag steenstrips krijgen alle 16 kopgevels een andere uitstraling. Het opvallende patroon is vanaf deze week zichtbaar op de eerste kopgevels van de flat aan de Haringvliet. Het geeft de flat een compleet andere uitstraling.

Werkzaamheden

Er worden verschillende energetische maatregelen uitgevoerd, zoals het isoleren van de kopgevels, daken en bergingen. Ook wordt, indien nodig, de CV-ketel vervangen. Deze maatregelen zijn mede mogelijk gemaakt door Energiefonds Overijssel. Ook worden in de flats brandwerende maatregelen uitgevoerd en er is het nodige schilderwerk in en aan de flats. Eind november moeten de werkzaamheden in alle 396 woningen en bergingen afgerond zijn. En als de weersomstandigheden meezitten, zijn alle buitenwerkzaamheden voor de bouwvak 2016 klaar.

Zonnepanelen

Op elk flatgebouw komen ongeveer 350 m2 zonnepanelen te liggen. Deze worden gemonteerd zodra de nieuwe dakbedekking op de flatgebouwen gereed is. In november kunnen we de eerste zonnepanelen op Haringvliet 1 tot en met 197 verwachten.

Bouwterrein

Aan de buitenkant van de flats is goed te merken dat er gewerkt wordt. Steigers, bouwketen en containers zijn volop aanwezig. Aannemer Nijhuis Bouw doet er alles aan om toch zo min mogelijk overlast te veroorzaken. De aannemer is zeer tevreden over de goede medewerking van de bewoners. Want alleen dan lukt het om de planning te halen.

Energiefonds Overijssel

Energiefonds Overijssel financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van nieuwe energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van SWZ via (038) 468 01 23

« Terug