Overlay

Endona energie slaat eerste paal: werkzaamheden zonnepark live te volgen

Endona eerste-paal-02.jpgdinsdag 03 juli 2018

De aanleg van Energiepark Heeten is nu ook echt zichtbaar. Dinsdag 26 juni jl. is officieel de eerste paal geslagen. De voortgang van de werkzaamheden zijn live te volgen via de webcam. Aan de rand van de dorpskom ligt 3 hectare grond klaar om bedekt te worden met zo’n 7750 zonnepanelen die het zonlicht gaan vangen.

Plaatsen zonnepanelen, omvormers en overige technische installaties

De aanleg van Energiepark Heeten is nu ook echt zichtbaar. Dinsdag 26 juni jl. is officieel de eerste paal geslagen. De voortgang van de werkzaamheden zijn live te volgen op de webcam. Aan de rand van de dorpskom ligt 3 hectare grond klaar om bedekt te worden met zo’n 7750 zonnepanelen die het zonlicht gaan vangen. Daaromheen is 1,5 hectare grond gereserveerd om het zonnepark een écht park te laten zijn. De panelen worden namelijk verdiept geplaatst en afgeschermd door een grondwal met haag. Met deze inpassing wil de coöperatie zoveel mogelijk recht doen aan het landschap en tegemoet komen aan de wensen van omwonenden. Een mooi project dus, ethisch en esthetisch.

Nazomerstroom

Dit grote zonnepark zal met de 7750 zonnepanelen lokale stroom gaan leveren aan Heeten en Salland. Daarmee wil Endona in deze regio een begin maken om de energieproductie in balans te brengen met het energiegebruik. Energiefonds Overijssel financiert het Energiepark onder gunstige voorwaarden. Als alles volgens plan verloopt is het park in augustus klaar. In het derde kwartaal van dit jaar zullen de eerste huishoudens en bedrijven lokale stroom kunnen afnemen.

Energiefonds Overijssel

Energiefonds Overijssel financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van hernieuwbare energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

mei

april

februari

januari