Overlay

Verduurzaming 316 woningen voltooid door Woningcorporatie Rentree

rentree-logo-vierkant.pngvrijdag 23 november 2018

Sluiswijk
Woningcorporatie Rentree heeft in 2014, in samenwerking met Nijhuis Rijssen, haar woningen in Sluiswijk van binnen en van buiten opgeknapt en voorzien van energiebesparende maatregelen. Voor bewoners betekent dit een besparing van energiekosten en meer wooncomfort in een woning die er weer als nieuw uitziet.


Er is dubbel glas geplaatst en alle spouwmuren zijn extra geïsoleerd. Het isoleren van de woning in combinatie met een nieuwe CV-ketel heeft de woningen een stuk energiezuiniger gemaakt. Het energielabel van de woningen is gestegen van label E naar label A/B. In de woningen zijn de keuken, badkamer en toilet vernieuwd. Ook de daken en dakkapellen van de woningen zijn vernieuwd. Dat valt op en geeft de wijk een frisse uitstraling, terwijl het karakter van Sluiswijk bewaard is gebleven.


Op 9 oktober 2014 is een mooi opleverfeest gevierd, samen met de bewoners. Zeearend ‘Harley’ (de mascotte van Go Ahead Eagles) heeft de schaar ‘aangevlogen’ aan de bewoonster van de laatst opgeleverde woning. Samen met Theo Rietkerk, gedeputeerde van de provincie Overijssel, knipte zij het lintje door. Links: Theo Rietkerk gedeputeerde van de provincie Overijssel

Het Rode dorp
Ook in het Rode Dorp zijn woningen van Rentree grondig aangepakt en energiezuiniger gemaakt. Rentree heeft, in samenwerking met Menskr8, haar woningen in de kern van het Rode Dorp volledig verduurzaamt.


Een greep uit alle werkzaamheden: gevels zijn geïsoleerd door middel van voorzetwanden, daken en dakkapellen zijn vervangen, er is isolatieglas aangebracht, de keukens, badkamers en toiletten zijn vernieuwd, CV is vervangen of nieuw aangebracht en er is mechanische ventilatie geïnstalleerd. De woningen zijn van energielabel F/G naar label A/B gegaan. Naast de woningen in de kern van het Rode Dorp zijn 37 woningen aan de rand van het Rode Dorp aangepakt waarbij onder meer keuken en sanitair zijn verbeterd. Ook het Enkhuis (buurthuis) is opgeknapt. Op 4 december 2013 werd samen met bewoners gevierd dat de grote aanpak was afgerond.

De energetische verbeteringen van zowel de woningen in Sluiswijk als in het Rode Dorp werd mede mogelijk gemaakt door het Energiefonds Overijssel. Het Energieproject van Woningcorporatie Rentree is derhalve succesvol afgerond en er is een totale energiebesparing van 8,8 Terajoule (TJ) per jaar gerealiseerd.

Samenwerken aan nieuwe energie
De verduurzaming in Deventer werd mede mogelijk gemaakt door Energiefonds Overijssel. Het fonds financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van hernieuwbare energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.

15 Overijsselse Woningcorporaties verduurzamen
Rentree is één van de betrokken Woningcorporaties die deel uitmaakt van de verduurzaming van 'sociale' huurwoningen waaraan Energiefonds Overijssel heeft bijgedragen. Hierdoor wordt voor totaal 137 miljoen euro geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking voor ruim 15 duizend woningen. De investeringen leveren een besparing op van in totaal 243 Terajoule (TJ) per jaar, dit komt overeen met het energieverbruik van 3.100 huishoudens.

Bron: Woningcorporatie Rentree
Foto's: Woningcorporatie Rentree

« Terug