Overlay

7 februari: Kennisfestival Lokale Energie Overijssel

Marjan-Minnesma-300DPI-9469-e1435844399721-300x300.jpgvrijdag 01 februari 2019

Op donderdag 7 februari organiseren Natuur en Milieu Overijssel samen met Enpuls en Nieuwe Energie Overijssel hét Kennisfestival Lokale Energie Overijssel. Een dag die volledig in het teken staat van de energietransitie en de rol van belangrijke partijen als lokale energie initiatieven, gemeenten en provincie. Maak kennis met de wereld van de energietransitie en ga met Marjan Minnesma (Urgenda), Annemieke Traag (gedeputeerde Energie en Milieu) en Matthijs Nijboer (directeur Natuur en Milieu Overijssel) in gesprek over hoe we de ambities voor Overijssel kunnen realiseren.

Uiteraard is Energiefonds Overijssel hier ook aanwezig en wordt in de eerste ronde van het Kennisfestival besproken hoe kom je als energie initiatief aan geld? 
Inleiders: Bernard Stornebrink (Energiefonds Overijssel) en Tim Lammers (provincie Overijssel)
In deze informatieve sessie worden de verschillende financieringsopties en -constructies van projecten op een rij gezet aan de hand van de verschillende projectfases.
Denk aan: investeerders en crowdfunding (niet-coöperatief), postcoderoos en ledeninleg (coöperatief), lening bij de bank, subsidies en (energie)fondsen vanuit de overheid. Ook wordt een toelichting gegeven op de ontwikkelingen van het projectbureau.

Wanneer: donderdag 7 februari 2019, vanaf 15.30 tot 21.30 uur
Waar: regiokantoor Enexis, Marsweg 5 te Zwolle
Voor wie: lokale energie initiatiefnemers, ambtenaren duurzaamheid en ruimtelijke ontwikkeling.
Met vanaf 18 uur inloop met lopend buffet en een speciaal programma voor gemeente- en provincie bestuurders. Dit onderdeel richt zich vooral op uw rol als bestuurder in het proces van de regionale energietransitie.

Dus, ben je betrokken bij de energietransitie in Overijssel, dan is dit een dag die je niet wilt missen!
Bekijk hier welke workshops je wilt volgen en meld je dan via dit formulier aan.

Meer informatie: Loet van der Heijden van Natuur en Milieu Overijssel.
Tel: (038) 4250960 of mail: heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl.

« Terug