Overlay

deltaWonen heeft succesvol energiemaatregelen bij ruim 1300 woningen in Zwolle en Kampen toegepast

Logo.jpgmaandag 17 december 2018

deltaWonen verduurzaamde in de afgelopen 5 jaar 4031 woningen, een deel met subsidie vanuit Energiefonds Overijssel. Met de lening van Energiefonds Overijssel zijn 1386 woningen, verdeeld over 30 complexen, in Zwolle en Kampen verduurzaamd. Zo zijn onder andere in Zwolle de woningen aan de Dennenstraat en in Kampen de Lamoraal van Egmondstraat volledig opgeknapt. Het geplande groot onderhoud is uitgevoerd, maar ook zijn diverse energiemaatregelen toegepast. De woningen zijn volledig geïsoleerd zoals gevel, daken en vloeren. Ook is nieuwe beglazing en centrale verwarming geplaatst. Deze woningen zijn zelfs aan de buitenzijde volledig veranderd waardoor het aangezicht voor de buurt verbeterde. Het resultaat mag er zijn zoals de volgende foto's laten zien.


Dennenstraat, Zwolle-Voor

Dennenstraat, Zwolle-Na

Lamoraal van Egmondstraat, Kampen-Voor

Lamoraal van Egmondstraat, Kampen-Na

Ambitie 
deltaWonen laat het hier niet bij en heeft de ambitie om alle woningen in 2024 op tenminste Energie Index 1,37 (het voormalige B niveau) te hebben. De gemiddelde energie-index is inmiddels 1,47 (2018). Alle woningen die zijn aangepast met behulp van het Energiefonds hebben nu een energie-index 1,37.

Samenwerken aan nieuwe energie
De verduurzaming in Zwolle en Kampen werd mede mogelijk gemaakt door Energiefonds Overijssel. Het fonds financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van hernieuwbare energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.

15 Overijsselse Woningcorporaties verduurzamen
deltaWonen is één van de betrokken Woningcorporaties die deel uitmaakt van de verduurzaming van 'sociale' huurwoningen waaraan Energiefonds Overijssel heeft bijgedragen. Hierdoor wordt voor totaal 137 miljoen euro geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking voor ruim 15 duizend woningen. De investeringen leveren een besparing op van in totaal 243 Terajoule (TJ) per jaar, dit komt overeen met het energieverbruik van 3.100 huishoudens.

Bron: Stichting deltaWonen
Foto's: Stichting deltaWonen

« Terug