Overlay

Burgemeester opent vernieuwd pand Hogeschool Viaa

Logo Original_VIAA_GH_Zwolle.jpgwoensdag 19 september 2018

- persbericht -

Woensdag 12 september 2018

Burgemeester opent vernieuwd pand Hogeschool Viaa

Hogeschool in Zwolle gaat van energielabel G naar A

Op woensdag 19 september opent Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle, het vernieuwde pand van Hogeschool Viaa. Het gebouw aan Park de Wezenlanden kreeg met een lichte gevel en grote glaspartijen een geheel andere, open uitstraling. Dankzij de renovatie gaat het gebouw van energielabel G naar A.

De hogeschool plande het bouwproces zo dat het gebouw in studiejaar 2017-2018 gewoon open kon zijn en alle lessen konden plaatsvinden. “We hebben vooraf het onderwijsproces en het bouwproces zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. De grootste overlast-veroorzakende werkzaamheden vonden tijdens de vakanties plaats. Daardoor konden we de overlast voor studenten en docenten tijdens de lessen en toetsen zo laag mogelijk houden”, vertelt Bert-Jan Jonker, manager facilitaire diensten.

‘Binnenstebuiten’
Hogeschool Viaa opent op 19 september op een feestelijke manier en onder de titel ‘Binnenstebuiten’ het vernieuwde pand. Die titel verwijst naar de grootste verandering die het pand heeft gekregen: veel glas aan de straatkant. Jonker: “Viaa is gespecialiseerd in het werken met mensen. Wij leiden studenten op die van betekenis willen zijn voor andere mensen. In het ontwerp van de nieuwe gevel laten wij zien hoe studeren, opleiden en onderzoek in de praktijk vorm krijgen. Vandaar ‘Binnenstebuiten’!”

Een foto van het gebouw tijdens de verbouwing/renovatie

Voor de gelegenheid een foto van het gebouw van Hogeschool Viaa uit 1977 

Persoonlijke benadering
Hogeschool Viaa kende dit studiejaar een grote toestroom van nieuwe studenten. “Die studenten hebben we allemaal, samen met hun ouders, uitgenodigd om tijdens de opening met ons kennis te maken. Vanuit die persoonlijke benadering willen we ook in studiejaar 2018-2019 weer kwaliteitsonderwijs realiseren, in ons vernieuwde pand”, aldus Jonker. Met een speciaal startevenement op 4 september - Viaa Doet - trapten alle medewerkers van de hogeschool het studiejaar al af. Het evenement leverde een short movie op die laat zien waar Hogeschool Viaa voor staat. De hogeschool heeft naast medewerkers, studenten en de ouders van de eerstejaars ook alle andere relaties en directe buren uitgenodigd.

Animatie van de verbouwing

Programma
Het feestelijke programma begint met de officiële opening van studiejaar 2018-2019. Speciaal voor eerstejaars studenten en hun ouders is er daartoe een kennismakingsprogramma samengesteld, dat wordt ingeleid door Reinier van den Berg. Van den Berg is voormalig weerman van RTL en heeft een groot hart voor het thema duurzaamheid. ’s Avonds, na de officiële opening, vinden er in de hogeschool duurzame workshops plaats. Om 19.30 uur nodigt de voorzitter van het college van bestuur, Jacob Schaap, burgemeester Henk Jan Meijer uit om het pand feestelijk te openen. Het programma wordt aan het einde van de avond spectaculair afgesloten met een lichtshow.

Energielabel A
Met de afronding van de bouwwerkzaamheden gaat een grote wens van Hogeschool Viaa in vervulling: het gebouw gaat van energielabel G naar A. De hogeschool kon voor deze duurzame oplossing kiezen met dank aan een gesubsidieerde lening van Energiefonds Overijssel. De bijzonder grote energiewinst wordt gerealiseerd dankzij de nieuwe gevel, een warmte-koude-opslag en zonnepanelen.

Over Energiefonds Overijssel
Energiefonds Overijssel is een fonds dat de provincie Overijssel inzet om haar doelstelling van nieuwe energie te realiseren. In 2023 moet 20% van het Overijsselse energieverbruik van duurzame bronnen komen. Het fonds richt zich op ondernemers, woningbouwcorporaties en andere maatschappelijke organisaties.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Arnoud Gort, woordvoerder Hogeschool Viaa: a.gort@viaa.nl | 038-4255542 | 06-24993133

De short movie, gemaakt tijdens Viaa Doet, ziet u hier:

« Terug