Overlay

'Energieproject' De Woonplaats succesvol afgerond

logo de woonplaats.pngvrijdag 12 oktober 2018

In overeenstemming met de Beschikking, de Uitvoeringsovereenkomst, de Geldleningsovereenkomst en het Uitvoeringsbesluit Subsidies Overijssel heeft Woningstichting De Woonplaats uit Enschede het Energieproject voor energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking van 1.146 woningen succesvol afgerond.

Gesubsidierde lening Energiefonds Overijssel succesvol ingezet
Van 2014 tot en met 2018 heeft de woningcorporatie, met woningen in Overijssel, diverse verduurzamingsprojecten kunnen uitvoeren door gebruik te maken van de financieringsmogelijkheden van Energiefonds Overijssel. De samenwerking met het Energiefonds is in 2018 succesvol afgerond. Woningstichting De Woonplaats heeft in Enschede en Zwolle een groot aantal woningen energiezuiniger gemaakt. In verschillende woningen, zowel in lege als bewoonde staat, zijn isolerende maatregelen toegepast. Deze maatregelen bestonden vooral uit verbeteringen in de schil van de woning, plaatsing van HR++ glas, dakisolatie, CO₂-gestuurde mechanische ventilatieboxen en zonnepanelen.


Dakisolatie werkzaamheden in beeld

Behaald maatschappelijk rendement
In totaal heeft De Woonplaats met de gefinancieerde projecten van Energiefonds Overijssel  24,5 Terajoule (TJ) aan energie bespaard; een optelsom van de bespaarde hoeveelheid gas en elektra. Dit zorgt voor een verlaging in de woonlasten van huurders (een lagere energierekening), een beter binnenklimaat en meer wooncomfort. Het binnenklimaat verbetert door de sturing van de ventilatie op basis van een gezond CO₂ gehalte in de woning.

Doelstelling van Woningstichting De Woonplaats is om zoveel mogelijk woningen te verduurzamen, daarmee vooral het comfort in de woning te verbeteren, maar ook zeker het energieverbruik te verlagen. Verduurzaming van de woning draagt bij aan een fijner en duurzamer huis en zorgt voor een besparing op de energierekening. In 2017 heeft De Woonplaats 553 woningen verduurzaamd, waarvan 441 in Enschede (212 bij mutatie en 171 in bewoonde staat).

Samenwerken aan nieuwe energie
De verduurzaming in Enschede en Zwolle wordt mede mogelijk gemaakt door Energiefonds Overijssel. Het fonds financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van hernieuwbare energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.

15 Overijsselse Woningcorporaties verduurzamen
Woningstichting De Woonplaats is één van de betrokken 15 Woningcorporaties die deel uitmaakt van de verduurzaming van 'sociale' huurwoningen waarin Energiefonds Overijssel heeft bijgedragen. Hierdoor wordt voor totaal 137 miljoen euro geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekking voor ruim 15 duizend woningen. De investeringen leveren een besparing op van 243 terajoule per jaar, dit komt overeen met het energieverbruik van 3.100 huishoudens.

Bron: De Woonplaats 
Foto's: De Woonplaats 

Wie is De Woonplaats en waar staan zij voor? Bekijk het hieronder in anderhalve minuut!

« Terug