Over ons

Energiefonds Overijssel is het eerste en grootste regionale energiefonds van Nederland, in 2012 opgericht door de provincie Overijssel. Het fonds levert een bijdrage aan het versnellen van de energietransitie door financieringen aan duurzame en hernieuwbare energieprojecten in de provincie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan energiebesparing en verduurzaming, CO2-reductie, ondernemerschap en innovatie in de provincie.

Meer informatie over de structuur en het rendement van het fonds, de expertise en het team treft u hieronder.

Interesse?

U kunt uw interesse direct kenbaar maken door uw financieringsverzoek hier te melden.

Meld uw financieringsverzoek

Over Energiefonds Overijssel

Overijsselse ambitie

De provincie Overijssel wil een klimaatbestendig en CO2-neutraal Overijssel zijn in 2050. Energiefonds Overijssel is opgezet om samen met ondernemingen, projecten en maatschappelijke organisaties deze doelstelling te realiseren. Het fonds heeft sinds de start in 2012 al bijna 350 miljoen euro geïnvesteerd in energiebesparing, de productie van hernieuwbare energie en technologische innovatie op dit gebied. Op dit moment bestaat de historische portefeuille van het fonds uit in totaal ruim 100 participaties en leningen. Omdat het fonds revolverend is kunnen wij teruggekomen middelen weer opnieuw inzetten voor onze doelstelling.

Kenmerkend voor onze financieringen is dat:

  • maatschappelijk rendement zich vertaalt in energiebesparing/-opwekking én werkgelegenheid;
  • we risico durven nemen;
  • alles een energie-effect moet hebben, dus minder gebruik van (grijze) Terajoules of opwekking van groene energie.

Wat komen we brengen?

Gaat u samenwerken met Energiefonds Overijssel dan brengen wij onze expertise en netwerk mee. Wij hebben ruime ervaring en een groot netwerk met experts op het gebied van duurzaam ondernemen binnen en buiten de provincie. Daarnaast hebben wij goede contacten met lokale bestuurders op provinciaal en gemeentelijk niveau in Overijssel. En weten we dat elk project op zich uniek is en daarmee zijn eigen financieringsoplossing verdient.

Omdat elke situatie anders is, denken wij graag met u mee en komen we samen tot de best passende invulling van de financiering.

Wilt u een financieringsverzoek doen of heeft u een vraag? Ga dan naar onze contactpagina of klik op de knop ‘Meld uw financieringsverzoek’ op deze pagina. Bellen kan natuurlijk ook, via 038 303 16 49.