153 woningen van deltaWonen in Kampen worden verduurzaamd

Vandaag ondertekenen wij met deltaWonen de overeenkomst voor een lening waarmee 153 woningen in Kampen verduurzaamd gaan worden. Een mooie mijlpaal. Om deze woningen energiezuiniger te maken krijgen ze verbeterde isolatie om de huizen warm te houden met minder energieverbruik, worden er hybride warmtepompen en warmte-terugwinsystemen geïnstalleerd en komen er  zonnepanelen om de CO2-uitstoot te verlagen en de energie-efficiëntie te verhogen. Daarnaast werkt deltaWonen samen met netbeheerder Enexis aan het upgraden van het elektriciteitsnet in de wijk, voorbereidend op een energie-efficiënte toekomst. Voor de vogels en vleermuizen worden maatregelen getroffen, zoals het plaatsen van nestkastjes. een duurzaam geheel.

Evert Leideman, directeur- bestuurder van deltaWonen is erg blij met de financiering: “Met het geld wordt een breed scala aan energiebesparende maatregelen mogelijk. Hierbij kun je denken aan isolatieverbeteringen, installatie van energiezuinige verwarmingssystemen en de toepassing van biobased en circulaire materialen. Dit alles draagt bij aan energiebesparing en daarmee natuurlijk aan het woongeluk van onze bewoners. In april van dit jaar zijn we gestart met het project. De werkzaamheden worden naar verwachting in de loop van 2025 aan ons opgeleverd door Ter Steege Bouw Vastgoed uit Rijssen.”

Energiebesparing door het treffen van verduurzamingsmaatregelen is een belangrijk onderdeel van de energietransitie in Overijssel. Vanuit deze gedachte kreeg deltaWonen een financiering vanuit het fonds. Joost Vlot, Investment Manager Energiebesparing en Vastgoed van het Energiefonds zegt hierover: “Het Energiefonds heeft een klimaatbestendig en energieneutraal Overijssel in 2050 tot doel. Door de samenwerking met deltaWonen en andere partners kunnen wij deze transitie en daarmee ons energiedoel in Overijssel realiseren. Zo zetten we samen stappen in de richting van een duurzamere toekomst.’

Meer informatie over deltaWonen en dit project