And we have a winner! Sustainable Dragons Den 2024 verslag

De Sustainable Dragons’ Den 2024 is een feit! Wij kijken terug op een geslaagd evenement gisteren in Incubase in Enschede. Veel interesse en bevlogenheid, bij zowel het publiek als bij de pitchers en onze dragons.

Na een interessante keynote speech van Hans Scholten van Energy Watch NL over duurzame innovatie, stonden er 6 finalisten op het podium, oog in oog met de dragons: Anouk Blum-den Heijer (Energiefonds Overijssel), Koen Olde Hanter  (Projectdeveloper Circulariteit en Duurzaamheid bij Twente Board) en Jaap De Boer (Support Team Nieuwe energie Overijssel).

Wat een verscheidenheid aan oplossingen en ideeën. Van sociale duurzame innovaties, het recyclen van zonnepanelen, tot het voorkomen van netcongestie: het kwam allemaal tijdens de 3 minuten durende pitches voorbij.  Applaus voor alle deelnemers: Sharebase, A.K.S-Fashion, Tomorrow Energies, Solar2Cycle, Gyrekinectics en Space Accountants voor hun inspirerende pitches. En stuk voor stuk mooie mooie plannen die de wereld er op hun manier wat beter, duurzamer en mooier uit laten zien. Maar er kan er maar een de winnaar zijn. Onze directeur en tevens Dragon Anouk Blum verwoordde het treffend:

“Als jury hadden we een lastige klus te klaren: we waren positief verrast over de pitchers! Het waren stuk voor stuk erg leuke en relevante presentaties, met veel enthousiasme gehouden. Erg goed en mooi om te mogen zien. Allemaal winnaars! Uiteindelijk hebben we de keuze voor dé winnaar gebaseerd op de elementen Team, Markt, Innovatie en Impact. Hierop afgewogen hebben we gekozen voor Solar2Cycle: zij bieden met hun (recycling) oplossing voor zonnepanelen een zeer relevante oplossing voor een wereldwijd probleem. Hiermee wordt het gebruik van zonnepanelen ook écht circulair en daarmee wordt ook een argument weggenomen om de verduurzaming verder te versnellen.”

Gefeliciteerd Solar2Cycle met deze overwinning. Er werd tijdens de borrel nog lang nagepraat en genetwerkt, wie weet wat daar nog uit kan rollen.

Dank aan mede-organisatoren, de host, de pitchers, de dragons en het publiek voor hun bijdrage en deelname. Op naar de volgende editie!