Een investering vanuit het fonds voor PEF Technologies

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig bewuster voor voeding die bijdraagt ​​aan een gezonde levensstijl. Hierdoor neemt de vraag naar eiwitrijke producten toe, en ook de interesse voor een ander type zuivelproduct, wat beter past bij deze nieuwe levensstijl. De huidige pasteurisatietechnieken zijn niet in staat om tijdens het proces alle belangrijke voedingseigenschappen te behouden. Met name de immuun-eiwitten (bijv. lactoferrine) worden het meest aangetast na de pasteurisatie warmtebehandeling. PEF Technologies heeft hier nu een oplossing voor gevonden.

PEF Technologies ontwikkelt een vernieuwende voedselverwerkingstechnologie die gebruikt maakt van nanosecond Pulsed Electric Fields (nanoPEF). Opvallende kenmerken van nanoPEF zijn een lager energieverbruik in vergelijking met bestaande conserveringsprocessen en het vermogen om micro-organismen inactief te maken. Bovendien zorgen legere temperaturen in het proces voor een onveranderde smaak, kleur of voedingswaarde. Dit geeft een nieuw perspectief voor de zuivelindustrie en deze conserveringstechniek kan uiteindelijk in diverse sectoren toegepast worden.

Een investering vanuit Energiefonds Overijssel en ICOS Capital
In juli 2022 hebben wij samen met ICOS Capital een investering gedaan in PEF Techologies. Voor het Energiefonds was de beoogde vermindering van het energiegebruik tot wel 50% in verhouding tot de nu gangbare technologieën en de technologische innovatie een belangrijke overweging hierbij. Mooie andere resultaten van deze techniek zijn een beter behoud van de voedselkwaliteit (ca 20% meer output), behoud van originele smaak en geur en het product blijft het na behandeling langer houdbaar (tot 1 maand langer). Met de investeringen vanuit ICOS en ons fonds gaat PEF Technologies volgende stappen zetten in de ontwikkeling en commercialisering van energie-efficiënte en niet-thermische nanoPEF-technologie. Daarbij zorgt deze investering voor 4 FTE aan werkgelegenheid in Overijssel.

Meer weten over PEF Technologies

Artikel over investering op site PEF TEchnologies