Mogelijk en Energiefonds Overijssel introduceren het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel

Goed nieuws! Vanuit het fonds zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan die het voor mkb ondernemers mogelijk maakt om hun bedrijfspand (sneller) te verduurzamen. Via een investering in het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel van Mogelijk is het voor ondernemers nu mogelijk om energiebesparende of verduurzamingsmaatregelen makkelijker te financieren en sneller terug te verdienen. Lees er alles over in onderstaand persbericht, en/of check het artikel wat hierover al verscheen in De Ondernemer in de Tubantia/Stentor.

-persbericht-

In samenwerking met Energiefonds Overijssel is er binnen Mogelijk een speciaal financieringsfonds opgericht: het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel. Vanuit dit fonds kunnen ondernemers uit Overijssel die hun pand willen verduurzamen worden gefinancierd.

Het is een unieke samenwerking tussen Energiefonds Overijssel en Mogelijk. Voor ondernemers in de provincie Overijssel introduceert Mogelijk een nieuwe financieringsoptie: het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel. In dit fonds investeert Energiefonds Overijssel geld waarmee duurzaamheidsinitiatieven van ondernemers in Overijssel kunnen worden gefinancierd. “Wij stimuleren de overgang naar duurzame energie en energiebesparing in Overijssel, met middelen zoals leningen en participaties, maar ook door ons netwerk open te stellen en door dit soort samenwerkingen aan te gaan.  Door de samenwerking met Mogelijk stimuleren we het duurzaam ondernemerschap bij het mkb in de regio”, zegt Thomas Meeuwsen, Investment Manager van Energiefonds Overijssel. 

Bij Mogelijk financieren normaliter private investeerders het zakelijk vastgoed van ondernemers. Ook verduurzamingsinitiatieven kunnen zo worden gefinancierd. Het financieren van een zakelijke hypotheek kan direct, of door te beleggen in een Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Hierin leggen meerdere investeerders geld in waarmee het vastgoed van meerdere ondernemers wordt gefinancierd. Het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel is het eerste speciale fonds waarbij dus een externe zakelijke partij fungeert als grote investeerder. Vanuit Energiefonds Overijssel wordt de verduurzaming van Overijssel veelal met grootschalige projecten gefinancierd. Door de nieuwe samenwerking met Mogelijk en de investering in het verduurzamingsfonds kunnen we ondernemers vooruit helpen met het verduurzamen van hun bedrijf.

Folkert Eggink, algemeen directeur Mogelijk: “Steeds meer ondernemers willen verduurzamen, zeker na het stijgen van de energieprijzen. Ook wordt invloed van het klimaat steeds meer een onderwerp voor ondernemers. Hoe houd je je pand koel in de zomer en warm en droog in de winter? De vraag naar oplossingen en naar het financieren ervan groeit. Het is mooi dat met het Verduurzamingsfonds Zakelijke Hypotheken Overijssel financiering voor verduurzaming toegankelijker en makkelijker wordt. Het is onze ambitie met meer partners specifieke fondsen in te richten zodat we aan vraag- en aanbod van specifiek kapitaal kunnen blijven voldoen.”

Enthousiast geworden en meer informatie of meteen aan de slag? U treft alle informatie en aanvraagformulier hier. 

Meer weten over Mogelijk