Opgewekt Rijssen op st(r)oom met 3.000 zonnepanelen op het dak

Afgelopen zaterdag 9 november was het zover. Ongeveer 100 leden van de Coöperatie Opgewekt Rijssen, vierden samen met vertegenwoordigers van de provincie en gemeente, de oplevering van hun dak met 3.000 zonnepanelen. Energiefonds Overijssel is als financier betrokken bij de coöperatie.

Na mooie woorden van gedeputeerde van de provincie Gert Harm ten Bolscher en een korte terugblik werd door middel van video’s de installatie van de panelen op het dak getoond. Deze video’s zijn hier te bekijken. Bedenker van Opgewekt Rijssen, Henk Roosink, benadrukte de kracht van samen lokaal coöperatief werken. hij kreeg bijval van de gedeputeerde, dit laat vooral laat zien wat je door lokale samenwerking kunt bereiken en de leden hiermee feliciteerde.


De leden van het bestuur van Opgewekt Rijssen op het dak voor hun zonnepanelen

De betrokken leden kunnen nadat de installatie een jaar heeft geproduceerd, hun korting op de energierekening tegemoet zien. Een gemiddeld gezin bespaart zo wel 100 euro per jaar. Dit kan door een overheidsregeling die zorgt dat mensen die samen lokaal via een coöperatie duurzaam stroom opwekken, hun energiebelasting terug krijgen. De belastingdienst garandeert de voorwaarden voor de regeling 15 jaar, dus de besparing kan flink op lopen. En dat alles zonder dat leden over hoeven te stappen naar een andere energieleverancier.