Zwolse Energie komt eraan in ‘De Scholtensteeg’

Onlangs werd de pilotperiode van de LEI-F (lokale energie initiatief-faciliteit) verlengd, goed nieuws voor initiatieven die een lokaal energie initiatief willen opstarten. Daarbij werd in juli ook weer een nieuwe LEI-F financiering goedgekeurd. Ditmaal kreeg Blauwvinger Energie groen licht om samen met het Energiefonds het project “de Scholtensteeg” verder te ontwikkelen.

De Scholtensteeg is een zon PV-project, waarbij de zonnepanelen grotendeels tegen een geluidswal van de Hasselterweg bij Stadshagen aan worden geplaatst. Een klein deel zal daarnaast op een naastgelegen veld geplaatst worden. Het vastgoedbedrijf van de supermarktketen Lidl zal de opgewekte stroom vervolgens gaan gebruiken voor de nabijgelegen winkels van het winkelcentrum. Omwonenden van het project krijgen ook een aanbod om deze groene stroom af te nemen. Zo worden ook bewoners bediend die geen eigen dak hebben waar zonnepanelen op kunnen, maar die wel geïnteresseerd zijn in zonne-energie. En kunnen Zwollenaren meeprofiteren van zonne-energie. In de nieuwe B.V. Zwolse Energie realiseert Coöperatie Blauwvinger Energie hiermee ongeveer een hectare aan zonnepanelen.

Meer weten over de LEI-F en hoe dit werkt? Wij maakten een filmpje waarin twee initiatiefnemers uitleggen hoe zij hun project hebben aangepakt en wat de LEI-F voor hen gedaan heeft. Ook wordt de werking van de LEI-F hierin uitgelegd. Bekijk het filmpje hier. Meer informatie vind u ook op onze pagina over de LEI-F.

Meer weten over Blauwvinger Energie