Stichting deltaWonen

Stichting deltaWonen is een woningcorporatie die actief is in de gemeenten Zwolle, Kampen en Oldebroek. DeltaWonen gaat nu 153 woningen in Kampen verduurzamen. De woningen worden van label D en E naar Label A+++ gebracht door het verbeteren van de isolatie, het plaatsen van (hybride) warmtepompen,  verbeterde ventilatie met WTW (warmteterugwin) en het plaatsen van zonnepanelen.

De rol van Energiefonds Overijssel
DeltaWonen ontvangt een lening van €7 miljoen om de energie besparende maatregelen gedeeltelijk mee te kunnen financieren. Deze financiering past bij het fonds omdat we zo de overgang naar een duurzame energievoorziening sneller kunnen realiseren. Het heeft een positief resultaat qua energiebesparing en draagt daarnaast bij aan het wooncomfort van de bewoners en de leefbaarheid van de woningen.

Opbrengsten
De verduurzaming van de woningen levert een jaarlijkse besparing op van 5,93 TJ, dit is vergelijkbaar met de energievoorziening voor 153 huishoudens. Daarnaast levert de verduurzaming een besparing van CO2-uitstoot op van 424.954 per jaar.

Meer weten over deltaWonen?