Versneller Energie Innovaties Overijssel

Heb je een innovatief energieproduct of -oplossing in ontwikkeling? En wil je de volgende stap maken om dit product naar de markt te brengen? Dan ondersteunen wij je graag in deze risicovolle fase. De Versneller Energie Innovaties Overijssel biedt expertise, netwerk en financiële middelen om jou te helpen bij het versnellen van jouw innovatie naar de markt.

Innovaties zijn hárd nodig om de energietransitie mogelijk te maken. Om jou als innovatieve ondernemer in de energiesector nog beter te helpen bij je volgende doorbraak, werken Energiefonds Overijssel en Oost NL samen. Zo kun jij de volgende stap zetten en jouw product naar de markt brengen.

Voor wie is de Versneller Energie Innovaties Overijssel?
Je bent een ondernemer die bezig is met de ontwikkeling en het naar de markt brengen van een innovatief product, concept of dienst met een aantoonbare energie-impact (waaronder CO2 impact). Je bedrijf is gevestigd in Overijssel, of je wilt je bedrijf in Overijssel vestigen.

Welke initiatieven/producten komen in aanmerking?
Energie-innovaties waarbij jij de vervolgstappen tot en met een marktintroductie nog gaat zetten (op basis van een getest en geïmplementeerd prototype).

Wat biedt de Versneller Energie Innovaties Overijssel?

 • Gemakkelijke en snelle toegang tot publieke gelden en een netwerk van private investeerders;
 • Testen van technische en markttoepassing van jouw product/concept/dienst via het StartTeam Energie-Innovatie, waarmee je jouw product kunt versterken;
 • Ondersteuning in financieringsmogelijkheden en creatie van investeringsconsortia;
 • Introductie bij co-investeerders of co-financiers in ons netwerk;
 • Toegang tot een relevant netwerk in de regio en daarbuiten.

Hoeveel financiering kan ik krijgen?
Wij verstrekken risicokapitaal in ruil voor een minderheidsbelang in aandelen en/of een converteerbare lening. Dit doen we bij voorkeur samen met co-investeerders. Wij kunnen een zelfstandige investering doen tot maximaal € 200.000,-, daarboven is altijd co-investering vereist. De individuele casus wordt voorzien van individuele feedback en een mogelijk financieringsaanbod. De beoordeling is conform het investeringsreglement van de betrokken investeerders.

Wie zijn we?
Energiefonds Overijssel is het eerste en grootste regionale energiefonds van Nederland, in 2012 opgericht door de provincie Overijssel. Het fonds levert een bijdrage aan het versnellen van de energietransitie door financieringen aan en participaties in duurzame energieprojecten, energiebesparing en technische innovaties die dit mogelijk maken. Radboud Dood is investment Manager Innovatie bij het fonds. Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland, die in opdracht van het ministerie van Economische zaken en de provincies Overijssel en Gelderland de regionale economie versterkt en ondernemers begeleidt naar de best passende financieringsvorm. Jeroen Gierveld is Investment Manager bij Oost NL.

Vragen of overleg?
Wil je jouw idee direct indienen? Vul dan hier ons ideeformulier in. Liever eerst eens overleggen over jouw idee of product en de mogelijkheden hiervan? Neem dan contact op met:

De VEIO in het kort:
 • Financiering voor energie-innovaties waarbij vervolgstappen t/m marktintroductie nog gezet gaan worden
 • Voor innovatieve ondernemers in de energiesector
 • Risicokapitaal in ruil voor een minderheidsbelang in aandelen en/of een converteerbare lening
 • Eerste intake en beoordeling door verkort aanvraagformulier

Wat biedt de VEIO?

 • Toegang tot publieke gelden en netwerk van private investeerders;
 • Testen van technische en markttoepassing product via StartTeam Energie-Innovatie;
 • Ondersteuning in financieringsmogelijkheden/investeringsconsortia;
 • Introductie co-investeerders of co-financiers;
 • Een netwerk in de regio en daarbuiten.

Interesse?
Vul dan hier ons ideeformulier in. Liever eerst eens overleggen? Neem contact op met: