Cool nieuws: de verwarmingsoplossing van Cooll wordt getest in Kampen

Op het moment dat de gasprijzen flink stijgen komt Cooll Sustainable Energy met mooi nieuws. Hun SuperHybrid, de opvolger van de HR-ketel wordt momenteel getest in Kampen. Het is een warmteoplossing waarmee 30% op het gasgebruik wordt bespaard. Lees er hieronder meer over in hun persbericht.

-persbericht-

 

Cooll uit Enschede test de opvolger van de HR-ketel waarmee 30% op het gasgebruik wordt bespaard
Wereldprimeur: SuperHybrid, de verwarmingsoplossing van de toekomst, getest in woning in Kampen

Besparen op gasgebruik is actueler dan ooit en kan op verschillende manier worden bereikt. Door woningen te verduurzamen met isolatie maar ook door de introductie van moderne warmteoplossingen met een hoger rendement. Het rendement dat 30% beter is dan de moderne HR ketel is onlangs bevestigd door het Fraunhofer Instituut. https://www.cooll.eu/goedgekeurd/ De wereldwijde primeur vindt plaats in Kampen, in een sociale huurwoning van Deltawonen.

Energielabel van D naar B
Het verduurzamen van woningen staat in Nederland hoog op de agenda. De technologie is veelbelovend omdat zonder forse aanpassingen van de woning, zonder ruimte- en comfortverlies er een besparing wordt gerealiseerd van 30% op het gasgebruik en de CO2 uitstoot. Een woning kan dan bijvoorbeeld van energielabel D naar B gaan en dat is substantiële verbetering. “Op deze manier kunnen we ook de energiearmoede tegengaan”, aldus Johannes Burger, CTO van Cooll.

Pilot is belangrijk voor de toekomst
Eind 2021 heeft KIWA de testmodellen flink aan de tand gevoeld en daar heeft de warmtepomp een CE GAR veldtest certificaat gekregen. “Het behalen van dit certificaat maakt deze veldtest mogelijk en geeft ons inzichten voor het definitieve productontwerp. De installatie en het gedrag van de warmtepomp levert ons een schat aan informatie op voor de verdere ontwikkeling”, aldus Stefan van Uffelen, CEO van Cooll.

Resultaten
Stefan van Uffelen vervolgt: “Na meer dan tien jaar ontwikkeling van onze gepatenteerde thermische warmtepomptechnologie gaan wij nu de markt op. We gaan de wereld laten zien dat dit dé verwarmingsoplossing is van de toekomst. Niet alleen in Nederland uiteraard. Volgend jaar willen we 50 toestellen produceren waarvan ook een deel beschikbaar zal zijn voor pilots in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dan begint voor Cooll ook het buitenlandse avontuur.”

Meer weten over Cooll en de financiering door het Energiefonds