Opening SlimPark laadstation en start samenwerking met UTwente

Onlangs werd op het terrein van de Universiteit van Twente een SlimPark Laadstation van AmperaPark geopend. AmperaPark transformeert parkeerplaatsen naar slimme groene energiebronnen en wordt daarvoor gefinancierd door het Energiefonds. Met de parkeerplaats is de UTwente een laadstation en duurzame energieopwek-station ineen rijker. Deze parkeerplaats is geen onderdeel van de financiering van het fonds.

Samenwerking UTwente en Energiefonds voor energie-innovaties
Tegelijk met de opening werd door de UTwente en het fonds een intentieverklaring getekend om meer samen te werken op gebied van kansrijke energie-innovaties. Directeur Anouk Blum lichtte in met een presentatie de insteek van Energiefonds Overijssel, het belang van de energietransitie en het belang van energie innovatie daarbij toe. Bekijk het filmpje voor deze presentatie. De samenwerking is een mooie stap om energie-innovaties in Overijssel verder te kunnen ontwikkelen.

Bezig met een energie-innovatie?
Bent u bezig met met de ontwikkeling en/of het naar de markt brengen van een innovatief product, concept of dienst met een aantoonbare energie-impact (waaronder CO2 impact) Dan helpen wij u graag verder in deze vaak risicovolle fase. Onze ondersteuning bestaat uit risicokapitaal en netwerk. Meer weten? Check hier alle informatie.