De Goede Woning

De Goede Woning biedt aan zo’n 3500 inwoners in de gemeente Rijssen-Holten een thuis. Zij beheren daar ruim 1500 eengezinswoningen, appartementen of seniorenwoningen. De Goede Woning gaat 227 woningen in het zuidelijk deel van Rijssen nu verduurzamen. Dit gebeurt door verbeterde isolatie, ventilatie en het plaatsen van zonnepanelen. Ook worden de woningen voorbereid op gasloos wonen. Deze verduurzaming zorgt ervoor dat de energielabels van de woningen van gemiddeld van D naar A+ gaan. In 2025 is deze renovatie afgerond. Door deze verduurzaming wordt de woonkwaliteit voor bewoners vergroot, zonder dat zij hier extra kosten voor moeten maken.

Bijdrage vanuit Energiefonds Overijssel
De Goede Woning streeft uiteindelijk naar een besparing van 60 tot 70 procent op de CO2-uitstoot in 2035. Dat doen ze volgend het principe van: eerst de energievraag verminderen en dan bekijken wat de beste warmtebron is. Vanuit het fonds leveren wij hier een bijdrage aan in de vorm van een lening van €3.000.000.

Impact en vermindering Co2-uitstoot
De verduurzamingsmaatregelen leveren een jaarlijkse  vermindering van CO2-uitstoot van 1.225.272 kg op. Dit is vergelijkbaar met het energieverbruik van  227 huishoudens. Daarbij worden met dit project 11 tijdelijke banen in de provincie gecreëerd.

Meer lezen over De Goede Woning