Pure Energie Zon – Vroomshoop B.V.

Pure Energie plaatst 14.000 zonnepanelen bij De Groot Vroomshoop. Het gaat hierbij om twee dakconstructies met een totaal oppervlak gelijk aan 5 voetbalvelden en een vermogen van circa 4 megawattpiek. De jaarlijkse gemiddelde opbrengst va 2.144.543 kWh staat gelijk aan de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van ruim 600 huishoudens. Pure Energie Zon is onderdeel van Raedthuys; van oudsher investeerder, ontwikkelaar en exploitant in windenergie projecten. Pure Energie Zon ontwikkelt, financiert, bouwt en beheert zon projecten voor haar klanten. De Groot Vroomshoop is een onderdeel van het Koninklijke VolkerWessels-concern.

Directeur Gerard Beltman van De Groot Vroomshoop zegt over het project: ‘Wij bouwen in onze fabriek bewust met hout. Hout is een prachtproduct, bovendien is het een onuitputtelijke en hernieuwbare grondstof. We zijn bewust maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Daar hoort een duurzame opwekking van groene stroom ook bij. Met 38.000 vierkante meter aan daken is de keuze voor solar logisch. Op deze manier kunnen wij ook op dit onderdeel onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.’

De rol van Energiefonds Overijssel
Energiefonds Overijssel zegde financiering toe aan dit project vanwege de bijdrage aan lokale duurzame energieopwekking. Daarnaast is dit de eerste samenwerking tussen Pure Energie Zon – Vroomshoop B.V. Het fonds ziet het project als de start van een lange, duurzame samenwerking (met uitbreiding in het aantal projecten) en financierde daarom een lening van ruim 1,7 miljoen euro aan het project.

Meer informatie over Pure Energie Zon

Meer informatie over De Groot Vroomshoop