Solease Overijssel

Solease verhuurt zonnepanelen aan particuliere huiseigenaren en bedrijven. Het uitgangspunt is dat klanten geen zorgen over hun panelen hebben. Zij betalen een vast maandbedrag, dat afhankelijk is van het aantal zonnepanelen op hun dak. Dit bedrag dekt de aanschaf, installatie en kosten van bijvoorbeeld onderhoud. Zo verlaagt Solease de drempel voor zonnepanelen en ontzorgt de klant.

De rol van Energiefonds Overijssel
De Provincie Overijssel wil dat duurzame energie in 2023 voorziet in 20% van de totale energiebehoefte van de provincie. Energiefonds Overijssel financiert projecten die op korte tot middellange termijn kunnen bijdragen aan deze ambitie. Het fonds droeg bij met een financiering aan Solease Overijssel B.V. van ruim 2 miljoen euro.

Besparing en flexibiliteit
Zonnepanelen van Solease Overijssel hebben grote voordelen voor de klant:

  • directe besparing van 10 tot 20 procent op de energienota;
  • vermindering van de CO2-uitstoot;
  • het contract dat klanten met Solease afsluiten is flexibel. Als ze dat willen kunnen ze bijvoorbeeld alsnog de zonnepanelen overnemen of bij verhuizing overdragen aan de nieuwe huiseigenaar.

Zonne-energie toegankelijker
Bas-Jan Blom, directeur van het Energiefonds Overijssel: ”Het huren van zonnepanelen maakt zonne-energie toegankelijk voor een grotere groep mensen. Dit past bij de doelstelling van het fonds.”

Solease Overijssel verwacht dat deze dienstverlening vijf tot twaalf mensjaren aan arbeid zal opleveren.