Vraag en antwoord

Onderstaand een overzicht van veelgestelde vragen.
Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Interesse?

U kunt uw interesse direct kenbaar maken door uw financieringsverzoek hier te melden.

Meld uw financieringsverzoek

Participatie en aandelenkapitaal

De belangrijkste voorwaarden zijn dat er een goed businessplan beschikbaar is, dat de bedrijfsactiviteiten bijdragen aan de doelstelling van het fonds (20% nieuwe energie in 2023 in Overijssel en energieneutraal in 2050), dat de investering van het fonds noodzakelijk is om het project mogelijk te maken en er één of meerdere andere private partijen onder gelijke voorwaarden op hetzelfde moment een gelijkwaardig bedrag willen investeren.

Nee, Energiefonds Overijssel kan ook participeren in een project dat bijvoorbeeld gebruik maakt van een bestaande technologie voor het opwekken van nieuwe energie.

Voor een participatie in het aandelenkapitaal (eigen vermogen) kan dit vanaf € 100.000,-. De maximale bijdrage vanuit het fonds bedraagt € 15.000.000,-.

Nee, dat kan niet. Het is belangrijk dat één of meerdere onafhankelijke private investeerders zich hebben verbonden om gezamenlijk ten minste een gelijk bedrag aan eigen vermogen te verstrekken aan de onderneming. Deze verstrekking vindt minimaal plaats onder dezelfde voorwaarden als Energiefonds Overijssel. In enkele vroege fase projecten kan het fonds meer dan de helft van het eigen vermogen verschaffen.

Nee, het fonds verstrekt alleen groeifinancieringen en/of groeikapitaal. De financiering kan dus niet worden gebruikt ter vervanging van eerder aan de initiatiefnemer of onderneming verschaft krediet of risicokapitaal.

Dat hangt af van het type onderneming en uw wensen. Bij een participatie is het ons doel om binnen 5 tot 10 jaar een verkoop te realiseren.