Overlay

Hogeschool Viaa gestart met werkzaamheden vernieuwing pand dankzij een lening van Energiefonds Overijssel

170830 Bouwwerkzaamheden Hogeschool Viaa.jpgdonderdag 31 augustus 2017

Het gebouw van Hogeschool Viaa aan Park de Wezenlanden in Zwolle krijgt met een lichte gevel en veel glas een ander front en uitstraling én het wordt duurzamer. Vlak voor de zomervakantie zijn de werkzaamheden daarvoor begonnen. Op dinsdag 5 september organiseert de hogeschool een officieel startmoment en een informatiemarkt voor personeel, studenten, omwonenden en andere geïnteresseerden.

Met het vernieuwde pand opent Hogeschool Viaa volgens facilitair manager Bert-Jan Jonker letterlijk en figuurlijk ‘een venster naar de samenleving’.

Energielabel A
“Viaa is gespecialiseerd in het werken met mensen. Wij leiden studenten op die van betekenis willen zijn voor andere mensen. In het ontwerp van de nieuwe gevel laten wij zien hoe studeren, opleiden en onderzoek in de praktijk vorm krijgen. Met de nieuwe gevel, een warmte-koude-opslag en zonnepanelen gaan we met ons gebouw bovendien van energielabel G naar energielabel A”, aldus Jonker. De hogeschool kon voor deze duurzame oplossing kiezen met dank aan een lening van Energiefonds Overijssel, een fonds dat de provincie Overijssel inzet om haar doelstelling van nieuwe energie te realiseren.

Fases
Hogeschool Viaa blijft tijdens de verbouwing gewoon open voor alle medewerkers en studenten, met uitzondering van de vakanties. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, te beginnen bij de vierde verdieping en eindigend met de begane grond. De hogeschool verwacht dat de vernieuwing van het pand na de zomer van 2018 is afgerond.

Startmoment en informatiemarkt
Op dinsdag 5 september organiseert Hogeschool Viaa een officieel startmoment. Personeel, studenten, omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen zich onder het genot van een kopje koffie of thee en iets lekkers laten informeren tijdens een informatiemarkt van 15.30 – 17.00 uur. Voor degenen die ’s middags niet in de gelegenheid zijn om te komen, is er op 5 september ’s avonds een extra moment georganiseerd van 19.00 – 20.30 uur. Tijdens het programma is er informatie over onder meer de architectuur, de planning en over de gekozen toepassingen om het gebouw duurzaam te maken. Daarnaast is er gelegenheid kennis te maken met de aannemer.

Over Energiefonds Overijssel
Energiefonds Overijssel is een fonds dat de provincie Overijssel inzet om haar doelstelling van nieuwe energie te realiseren. In 2023 moet 20% van het Overijsselse energieverbruik van duurzame bronnen komen. Het fonds richt zich op ondernemers, woningbouwcorporaties en andere maatschappelijke organisaties.

Bron: persbericht Viaa Hogeschool

Voor meer informatie over de vernieuwing van het gebouw van Hogeschool Viaa kunt u contact opnemen met de heer A. Gort via a.gort@viaa.nl of door te bellen: 06-24993133.

« Terug