Overlay

Zonnig project van Salland Wonen levert een prachtige bijdrage aan de energiedoelstellingen van de provincie Overijssel

20150625SallandWonenVHF5953.JPGmaandag 29 juni 2015

Huurders SallandWonen enthousiast over zonnepanelen

Zonnepanelen waren jarenlang vooral aantrekkelijk voor bewoners van een eigen huis. Daarmee stonden duizenden (sociale) huurwoningen buitenspel. Langzaamaan verandert dat. SallandWonen wil de komende jaren 2.500 geschikte huizen voorzien van zonnepanelen. Zo kunnen deze huishoudens profiteren van zelfopgewekte, goedkopere zonnestroom en iedere maand € 10,- besparen.

Om deze ambitie te realiseren werkt SallandWonen samen met Wocozon: een stichting zonder winstoogmerk. Opgericht om huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Wocozon verzorgt de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen. De zonnepanelenactie is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het 'Energiefonds Overijssel' en van 'Meewind', investeerder in regionaal duurzame projecten en BNG Bank.  

"Sinds onze huurders een brief hebben ontvangen met het aanbod voor zonnepanelen staat de telefoon hier roodgloeiend", vertelt projectleider Marijke Vlierhuis van SallandWonen. "Al 500 huurders hebben laten weten dat ze belangstelling hebben voor zonnepanelen."

Vlnr: Gedeputeerde van de provincie Overijssel Erik Lievers , mevrouw G.M. Kieftenbelt-Roesink, huurder van SallandWonen, Ed Penninks, directeur-bestuurder van Sallandwonen, wethouder Frank Niens van gemeente Raalte.

De woningen aan de Iepensingel en aan de Esdoornstraat in Raalte hebben de primeur van zonnepanelen voor lagere woonlasten. Gedeputeerde van de provincie Overijssel Erik Lievers gaf donderdag 25 juni samen met mevrouw G.M. Kieftenbelt-Roesink, huurder van SallandWonen, wethouder Frank Niens van gemeente Raalte en Ed Penninks, directeur-bestuurder van Sallandwonen, het startsein voor het plaatsen van de zonnepanelen.

Lievers: “Dit zonnige project levert een prachtige bijdrage aan de energiedoelstellingen van de provincie Overijssel.  Het maakt het wonen aangenamer, goedkoper en het helpt ons minder afhankelijk te zijn van fossiele energiebronnen. Daarnaast stimuleren de maatregelen de regionale economie en de werkgelegenheid. Ik feliciteer bewoners, woningcorporatie SallandWonen, Wocozon en andere betrokkenen en wens u veel succes.”

Voor vragen of meer informatie over de zonnepanelenactie kunt u contact opnemen met Marijke Vlierhuis, projectleider zonnepanelenactie SallandWonen: 0572348348. Veelgestelde vragen en antwoorden over zonnepanelenactie op: www.sallandwonen.nl

 

« Terug