Overlay

Energiefonds Overijssel financiert zonnepanelen van Enschede Energie

Opening Enschede Energie.jpgwoensdag 31 januari 2018

Twee jaar geleden namen zes buurt- en wijkorganisaties in Enschede het initiatief tot een eigen energiecoöperatie: Coöperatie Enschede Energie. Met als doel: substantieel bijdragen aan de verduurzaming van onze gemeente en goedkope, duurzame energie leveren aan de inwoners van Enschede. Inmiddels heeft Energie Enschede voor de komende jaren tientallen projecten in de pijplijn.

Twente Milieu

In goed, constructief overleg met Twente Milieu ontwikkelde Enschede Energie een eerste project. Onmisbaar daarbij was de steun van gemeente, provincie en Energiefonds Overijssel, dat vijf soortgelijke projecten van Enschede Energie heeft gefinancierd. Eind vorig jaar startte de installateur met de uitvoering. Op 26 januari jl. presenteerde Enschede Energie in het bijzijn van onder meer Annemieke Traag, gedeputeerde Provincie Overijssel vol trots het eerste van de vijf door Energiefonds gefinancierde project: zonnepanelen op de daken van Twente Milieu in Enschede. Het gaat om in totaal 840 panelen. Zij gaan jaarlijks zo’n 200.000 kWh groene stroom opwekken, goed voor het gebruik van ongeveer 65 huishoudens.

Energiefonds Overijssel

Energiefonds Overijssel financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van hernieuwbare energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

mei

april

februari

januari