Overlay

Realisatie Zonneweide Hessenpoort in zicht!

Logo Hessenpoort.jpgdinsdag 23 april 2019

-Persbericht-

Vrijdag 19 april vond de officiële ondertekening voor de levering en installatie van de zonneweide plaats door de voorzitter van de Coöperatie Zonneweide Hessenpoort en de directie van de Energiewacht Groep in Zwolle. Dit gebeurde op de locatie waar de zonneweide straks ook daadwerkelijk zal staan.

Partners
De zonneweide is een initiatief van meerdere ondernemers op Hessenpoort. Met een toegekende SDE+ subsidie en een lening van Energiefonds Overijssel is de zonneweide in september van dit jaar een feit. De aanleg van de zonneweide zal gebeuren onder regie van de Energiewacht Groep waarbij zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale en regionale onderaannemers. In november 2018 werd de huurovereenkomst voor de grond door wethouder Monique Schuttenbeld van de gemeente Zwolle en de Coöperatie Zonneweide Hessenpoort ondertekend. De grond wordt voor minstens de komende 15 jaar door Coöperatie van de gemeente gehuurd.


Links: Arap-John Tigchelaar, Algemeen Directeur Transferro en voorzitter Cooperatie Zonneweide Hessenpoort
Rechts: Auke Peringa, Algemeen Directeur Energiewacht Groep

Cijfers
Er komen drie productievelden met daarop 19.224 panelen. De zonneweide van 6,6 ha groot ligt grotendeels onder hoogspanningsmasten en levert een grote bijdrage aan de verduurzaming van Hessenpoort. De jaarlijkse opbrengst ad ruim 6 mio kWh staat gelijk aan het elektrisch jaarverbruik van circa 1.900 huishoudens.

Coöperatie
De zonneweide wordt eigendom van de Coöperatie Zonneweide Hessenpoort, die speciaal voor dit doel is opgericht. Meerdere ondernemers op Hessenpoort participeren via deze coöperatie in de zonneweide. De voorbereidingen zijn twee jaar geleden gestart.De ondernemers worden in dit project bijgestaan door PM Energie uit Hengelo. De zonneweide maakt onderdeel uit van een plan om Hessenpoort in collectief verband vergaand te verduurzamen.

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ilse Sijtsema, bereikbaar via 06 30 73 62 30 of per e-mail: info@ondernemersvereniginghessenpoort.nl

« Terug

Archief > 2019

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari