Overlay

Energiebesparende projecten SallandWonen succesvol afgerond

logo SallandWonen.jpgdinsdag 09 oktober 2018

In overeenstemming met de Beschikking, de Uitvoeringsovereenkomst, de Geldleningsovereenkomst en het Uitvoeringsbesluit Subsidies Overijssel heeft Woonstichting SallandWonen het Energieproject voor energetische renovatie en groot onderhoud van 270 woningen succesvol afgerond.

Besparing en Maatschapelijk Rendement
Het energieproject mede gefinancierd door 'EFO' om de energetische renovatie van 270 woningen in de wijk Olykampen in Raalte te realiseren, groot onderhoud bij 700 woningen uit te voeren en de geleidelijke energie opwaardering van 300 woningen in de afgelopen zes jaar is zeer geslaagd te noemen met een gerealiseerde besparing van 17,5 TJ (terajoule) per jaar. Het energieproject heeft ook aanzienlijk bijgedragen aan het beoogde maatschappelijk rendement en komt uit op 69,6 manjaren.

Groene woningen
In de periode 2013 tot heden is de woningvoorraad van SallandWonen derhalve energetisch flink verbeterd. Met de impuls van de Provincie is hier conform het projectplan een flinke sprong in gemaakt. In deze periode is het percentage ‘groene woningen’ met bijna 20% gestegen, van 62% naar 81% van SallandWonen woningen. Deze 20% vertaalt zich in circa 1000 woningen die een duurzame aanpak hebben ondergaan door het isoleren van de buitenschil. Gelijktijdig met deze aanpak zijn ook nog eens bijna 900 woningen voorzien van Zonnepanelen.

Aedes-benchmark
In de Aedes-benchmark worden de belangrijkste prestaties en kosten van corporaties onderling vergelijkbaar gemaakt. De resultaten hiervan maakt Aedes zichtbaar op brancheniveau en per individuele corporatie. Deze gezamenlijke aanpak resulteert voor SallandWonen in een A beoordeling in de Aedes-benchmark op het gebied van duurzaamheid. 

Aanpak jaren 60 woningen voor

Aanpak jaren 60 woningen na

Aanpak jaren 70 woningen

Aanpak jaren 70 woningen na

Energiefonds Overijssel 
Energiefonds Overijssel financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van hernieuwbare energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.

Bron: SallandWonen
Foto's: SallandWonen

« Terug