Wellsius Overijssel Fund B.V.

Warmte en koude energieoplossingen zijn meer dan actueel op dit moment, gezien de alsmaar stijgende gasprijzen en de klimaatambitie om van het gas af te gaan. Het belang van lokaal opgewekte warmte/koude wordt hiermee steeds groter en dat is waar Wellsius zich mee bezig houdt. Bij Wellsius wordt gewerkt aan duurzame en gasloze lokale energieoplossingen voor appartementen, woningen en zakelijk vastgoed. Ze zorgen daarbij niet alleen voor de installatie en de bouw van de technische oplossing, maar nemen ook de exploitatie zoals klant administratie, klantenservice en financiering voor hun rekening. Zo werken ze aan betrouwbare, betaalbare en duurzame warmte en koude oplossingen voor een fossielvrije toekomst. Met een financiering vanuit het Energiefonds worden nu duurzame warmte koude projecten in Overijssel uitgerold.

De rol van Energiefonds Overijssel
Het fonds verstrekt Wellsius een lening van 3 miljoen euro om haar plannen in de provincie verder te ontwikkelen. Vanuit het belang van maatschappelijk impact en het opwekken van duurzame energie kan Wellsius een mooie bijdrage leveren aan het op de kaart zetten van Overijssel als warmte-koude leverancier. Wellsius zorgt met haar eerste project voor een jaarlijkse opwekking van 11 TeraJoule en het duurzaam verwarmen van 456 woningen.

Denis Slieker, directeur van Wellsius zegt over de impact: “Met de financiering die wij vanuit het Energiefonds gekregen hebben voor onze projecten in Overijssel kunnen we 15.000 tot 20.000 ton CO2 uitstoot besparen. Dat realiseren we met ruim 2.000 kW opgesteld vermogen aan duurzame warmte-koude installaties.

Meer weten over Wellsius
Lees hier het interview met Wellsius in ons jaarverslag