WOAB woningabonnement

Met het Woningabonnement biedt WOAB een integrale oplossing voor woningeigenaren. De consument krijgt een advies op maat over verduurzaming van zijn woning. WOAB levert de financiële investering en laat de maatregelen uitvoeren. De consument wordt zo volledig ontzorgd. Hij neemt een abonnement voor een vast bedrag per maand. met keuze uit verschillende looptijden. Dat biedt hem de garantie dat, onder voorwaarden, de beloofde energiebesparing wordt behaald. “WOAB wil het verduurzamen van je eigen woning voor iedereen mogelijk maken, ook voor hen die daar geen geld voor hebben” aldus Henk de Jager, directeur WOAB.

De rol van Energiefonds Overijssel
De Provincie Overijssel wil dat duurzame energie in 2023 voorziet in 20% van de totale energiebehoefte van de provincie. Energiefonds Overijssel financiert projecten die op korte tot middellange termijn kunnen bijdragen aan deze ambitie. Het fonds verstrekt WOAB Overijssel zowel een lening als risicodragend vermogen.

Energie en banen
De projecten die WOAB initieert, leveren samen een besparing op van ruim 2 miljoen kilowattuur elektriciteit en ruim 500.000 m3 gas. Bovendien zorgt het project in de renovatieperiode van ongeveer drie jaar voor dertig arbeidsplaatsen. Deze zullen waar mogelijk worden ingevuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

City Deals
Woningabonnement is een concept van de gemeente Deventer in het kader van het nationale programma City Deals. WOAB Overijssel B.V. is het eerste bedrijf dat een Woningabonnement aanbiedt. Daarmee is WOAB een blauwdruk voor andere partijen die iets soortgelijks willen ontwikkelen.