Woonbedrijf Ieder1

Woonbedrijf Ieder1 is actief in de regio’s Deventer (Overijssel) en Zutphen (Gelderland). Woonbedrijf Ieder1 renoveert 110 woningen in de Van Haexbergenstraat en omgeving in de wijk Voorstad in Deventer. Dankzij diverse energiebesparende maatregelen kunnen de 110 woningen hun rode energielabel G inruilen voor een groen energielabel B.

De rol van Energiefonds Overijssel
De Provincie Overijssel wil dat duurzame energie in 2023 voorziet in 20% van de totale energiebehoefte van de provincie. Energiefonds Overijssel financiert projecten die op korte tot middellange termijn kunnen bijdragen aan deze ambitie. Het fonds verstrekt de Stichting een vijftienjarige lening van € 1,6 miljoen.

Pakket aan maatregelen
De corporatie treft een pakket van maatregelen om de woningen van energielabel G naar B te brengen. Zo worden de daken en vloeren geïsoleerd. De woningen worden voorzien van HR++ glas. De voordeuren krijgen isolatie, kieren worden gedicht en er komt radiatorfolie achter de verwarmingsradiatoren.

Creatie banen
Naar verwachting leveren deze maatregelen een energiebesparing op van 4,4 terajoule per jaar. Daarnaast levert het project twintig mensjaren aan arbeid op.