Overlay

Raad van Commissarissen

Energiefonds Overijssel opereert zelfstandig op de markt. Namens de provincie houdt de raad van commissarissen toezicht.

Pieter van Geel

Pieter van Geel kent het publieke domein vanuit zowel ambtelijk als bestuurlijk perspectief goed: hij begon zijn carrière als planoloog bij de gemeente Helmond, werd daar later gemeentesecretaris. Was als CDA’er lid van provinciale en gedeputeerde staten Noord-Brabant, Tweede Kamerlid, fractie- voorzitter en staatssecretaris VROM. Momenteel bekleedt hij een aantal commissariaten (Goede Doelen Loterijen, COVRA, Luchtverkeersleiding Nederland) en is hij voorzitter van het Bestuur van de NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen).

Jan Paul van Soest

Jan Paul van Soest is zelfstandig adviseur (‘Jan Paul van Soest – Advies voor Duurzaamheid’), entrepreneur en auteur op het gebied van duurzaamheid in Nederland. In die hoedanigheid betrokken bij initiatieven als De Groene Zaak en De Gemeynt, cooŐąperatie u.a. Tevens bekleedt hij een aantal commissariaten, zoals Centrum Landbouw en Milieu. Eerdere posities waren onder meer lid RvC Triodos Meerwaardefonds en Triodos Groenfonds, lid Algemene Energieraad, bestuurslid Wereld Natuur Fonds Nederland.

Roeland van Straten

Roeland van Straten is eigenaar van Seyst Finance & Strategy B.V. en gespecialiseerd in de strategische en financiële onderbouwing van investeringen. Als adviseur van grote energiebedrijven is hij zeer nauw betrokken bij vele projecten in de energiesector, variërend van oplaadpalen en getijde-energie tot de slimme meter en stadswarmte. Hij is medeauteur van ‘Strategie en management’ en sinds 2002 verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Tevens is hij bestuurder geweest bij diverse maatschappelijke organisaties (Ned. Tafelronde, Kerkenraden), en commissaris bij Benspak B.V.