AmperaPark

AmperaPark wil parkeerplaatsen transformeren naar slimme groene energiebronnen. Dit doen zij door middel van de AmperaSol, een solarcarport met zon-PV als dak en laadpalen op de parkeerplaats eronder. De opgewekte stroom wordt gebruikt door de afnemers van de solarcarport en voor het laden van de elektrische auto’s op de parkeerplaats. AmperaPark realiseert nu 25 solarcarports in Overijssel met een totaal vermogen van 0,85 MWp.

Met de solarcarports wordt een maatschappelijk rendement gerealiseerd van 6,7 TJ per jaar. De 25 carports wekken daarbij op een duurzame manier energie op van 758.725 kWh, dit is vergelijkbaar met de energievoorziening van 277 huishoudens. Daarbij levert het project 4 structurele en 30 tijdelijke arbeidsplaatsen in de provincie op.

De rol van Energiefonds Overijssel:
Om de groei van solarcarports verder te faciliteren wordt het product nu ook in de markt gezet via een leaseconstructie. Vanuit het fonds worden nu met een lening van 1 miljoen euro 25 solarcarports in Overijssel gefinancierd. Met de financiering kan AmperaPark de investeringen voor de solarcaports bekostigen en laten zien dat het in staat is om deze op grotere schaal uit te rollen. En wordt er een bijdrage geleverd aan het versnellen van de energietransitie in de provincie.

Meer weten over AmperaPark