Warehouses De Pauw (WDP)

Warehouses De Pauw (WDP) is een Belgisch vastgoedbedrijf. Duurzaamheid is een essentieel aspect van het businessmodel van WDP. Het bedrijf wil in de toekomst volledig CO2-neutraal zijn. Onder meer door het energiegebruik in het vastgoed te verminderen en te compenseren met duurzame energie. Bij drie panden in Overijssel plaatst WDP zonnepanelen op het dak.

De rol van Energiefonds Overijssel
De Provincie Overijssel wil dat duurzame energie in 2023 voorziet in 20% van de totale energiebehoefte van de provincie. Energiefonds Overijssel financiert projecten die op korte tot middellange termijn kunnen bijdragen aan deze ambitie. Het fonds heeft de zonnepanelen op drie gebouwen van WDP gefinancierd voor ongeveer € 3,5 miljoen.

Elektriciteit voor de huurders
De drie gebouwen waarop WDP zonnepanelen plaatst, zijn verhuurd aan wehkamp, Kuehne Nagel en Altrex. De panelen op het gebouw van wehkamp zijn al geplaatst; de andere twee volgen. De huurders gaan gebruikmaken van de elektriciteit die de zonnepanelen opwekken: samen 9,58 terajoule per jaar. Daarnaast zorgt het project voor 25 tijdelijke werkplekken en een vaste baan.

Wehkamp wint Groene Twinkeling
Het grootste dak is dat van het Logistieke Service Centrum van Wehkamp in Zwolle, een van de grootste zonnepanelenparken van Nederland. De zonnepanelen zijn in 2015 geplaatst en leveren veertig procent van de totale energiebehoefte van het pand. Daarom won Wehkamp in 2016 de Groene Twinkeling. Dat is een prijs voor ondernemers in Overijssel die zich inzetten voor duurzaamheid en biodiversiteit.