Boeren met Zon B.V

Agrarische bedrijven hebben vaak grote staldaken die geschikt zijn voor zonnepanelen. Ze kunnen zowel de opgewekte elektriciteit als de belastingvoordelen goed gebruiken. Het ontbreekt de ondernemers echter vaak aan de tijd en het geld om de stap naar duurzame energieopwekking te zetten. Het aanbod van Boeren met Zon B.V. maakt de overstap gemakkelijker.

De rol van Energiefonds Overijssel
De Provincie Overijssel wil dat duurzame energie in 2023 voorziet in 20% van de totale energiebehoefte van de provincie. Energiefonds Overijssel financiert projecten die op korte tot middellange termijn kunnen bijdragen aan deze ambitie. Het fonds financierde Boeren met Zon B.V. voor ruim € 1 miljoen.

Ontzorging
Boeren met Zon B.V. biedt agrariërs de mogelijkheid zonnepanelen op hun bedrijfsdaken te plaatsen. Boeren met Zon plaatst niet alleen de panelen op daken, maar biedt ook financiering, verzekering en onderhoud. De klant wordt volledig ontzorgd. Boeren met Zon B.V. voorspelt dat dankzij zijn activiteiten circa 9,9 terajoule CO2-uitstoot per jaar worden bespaard.