Lutten Levert

In Lutten wordt een zonnepark gerealiseerd van ruim 6.000 zonnepanelen waar iedereen die in Lutten woont, of in de aangrenzende postcodegebieden, kan deelnemen. De coöperatieve vereniging Lutten Levert, die het zonnepark realiseert wil: duurzaam zonne-energie opwekken voor de bewoners van Lutten en omstreken naar behoefte van de gemeenschap. Het idee is dat je daarbij investeert in duurzame energie zonder zelf zonnepanelen op het eigen dak te hebben, want deze liggen op een stuk weiland achter een winkel. Zo hebben de deelnemers duurzaam opgewekte stroom in combinatie met een belastingvoordeel (de Postcode Roosregeling/ Regeling Verlaagd Tarief). Lutten/Oud-Lutten/Keiendorp uitgeroepen tot meest duurzame kern van de gemeente Hardenberg en het zonnepark is een van de vele duurzaamheidsinitiatieven die in de gemeente gerealiseerd worden. Het zonnepark heeft een gemiddelde opbrengst van bijna 1.700.000 kWh. Dat staat gelijk aan circa 500 huishoudens die worden voorzien van duurzaam opgewekte stroom.

De rol van Energiefonds Overijssel
Het doel van de coöperatieve vereniging Lutten Levert is het lokaal opwekken van duurzame (zonne)energie voor de inwoners. Daarbij wordt de Daarom verstrekte het fonds een lening van bijna € 1.5 miljoen aan Lutten Levert.

Energiebesparing en maatschappelijke rendement
Op het zonnepark worden 5320 zonnepanelen geïnstalleerd met een totaal vermogen van 1596 kWp. Dit is goed voor een gemiddelde jaaropbrengst van 1.436.400 kWh. Deze zonnepanelen kunnen voor ruim 500 huishoudens in Lutten groene energie opwekken.

Meer informatie over Lutten Levert