Mijande wonen

Mijande wonen verduurzaamt 350 woningen in Vroomshoop en Den Ham. De bewoners van 100 woningen kunnen tevens meedoen aan het project “Altijd de zon in huis”, waarmee ze zonnepanelen op hun dak plaatsen. Op 19 juni 2015 werd de honderdste woning van Mijande Wonen voorzien van zonnepanelen.

De rol van Energiefonds Overijssel
De Provincie Overijssel wil dat duurzame energie in 2023 voorziet in 20% van de totale energiebehoefte van de provincie. Energiefonds Overijssel financiert projecten die op korte tot middellange termijn kunnen bijdragen aan deze ambitie. Het fonds financiert de verduurzaming van 350 woningen van mijande wonen met een lening van € 3.680.000.

Zonproject: “Altijd de zon in huis”
mijande wonen biedt zonnepanelen aan huurders met een woning die daarvoor geschikt is. Directeur-bestuurder Peter Zuithof van Mijande Wonen: “We wilden zoveel mogelijk huurders overtuigen. Maar dat het zo’n succes zou worden, konden we alleen maar wensen.” Het succes was mede mogelijk dankzij de subsidiemogelijkheden van de provincie Overijssel.

Betaalbare woonlasten
“We verduurzamen de woningen en verbeteren het energielabel”, aldus Zuithof. “Daarnaast vinden we het heel belangrijk om op duurzame wijze energie op te wekken. Zo helpen we onze huurders aan lagere woonlasten. Daarbij is niet alleen de huurprijs belangrijk, maar ook de vaste lasten. Zo werken wij aan een betaalbare, toekomstbestendige woningvoorraad.