Rc Panels

Woningen omvormen naar de vraag van morgen
Rc Panels B.V. is een innovatieve organisatie, die een nieuwe prefab bouwmethode heeft ontwikkeld met kwalitatief hoogwaardig afgewerkte gevelelementen. Deze gevels worden gebruikt bij renovaties waarbij verduurzaming richting ‘Nul-op-de-meter’ plaatsvindt vanwege de goede isolerende eigenschappen van de gevels.

Marktleider
Tevens realiseert Rc Panels hiermee een vorm van ‘regulier’ groot gevelonderhoud, waarna de woning weer 40 jaar vooruit kan. In de praktijk wordt door deze energiebesparing en lagere kosten van onderhoud de investering in ca. 25 jaar terugverdiend. Rc Panels is marktleider in deze kleine, maar snelgroeiende markt die van 1.798 woningrenovaties in 2018 naar 50.000 woningrenovaties in 2022 zal groeien.

De rol van Energiefonds Overijssel
De Provincie Overijssel wil dat duurzame energie in 2023 voorziet in 20% van de totale energiebehoefte van de provincie. Energiefonds Overijssel financiert projecten die op korte tot middellange termijn kunnen bijdragen aan deze ambitie. Het fonds droeg bij aan dit project met een lening van in totaal 1,5 miljoen euro.

Groei financiering
Energiefonds Overijssel financiert de ‘scale up’ van een fabriek met een uniek verduurzamingsproduct. Met de financiering wordt het mogelijk gemaakt om 14.500 panelen te fabriceren waarmee 3.000 woningen kunnen worden verduurzaamd.