Openbaar Belang

Woningstichting Openbaar Belang brengt bij 139 woningen duurzame woningverbeteringen aan. De woningen staan in de Zwolse wijken Indische buurt en Pierik. Door isolatie aan te brengen en zonnepanelen te installeren, bespaart de woningcorporatie straks veel energie. Bovendien verbetert zij het wooncomfort van de huurders.

De rol van Energiefonds Overijssel
De Provincie Overijssel wil dat duurzame energie in 2023 voorziet in 20% van de totale energiebehoefte van de provincie. Energiefonds Overijssel financiert projecten die op korte tot middellange termijn kunnen bijdragen aan deze ambitie. Het fonds droeg aan het project van Openbaar Belang bij met een financiering ruim € 1,8 miljoen.

Effectieve besparing
Openbaar Belang beheert meer dan 2400 woningen. Daarvan heeft 60% een groen label. Dankzij het project in Zwolle verhoogt de stichting dit percentage. Zo wil zij maar liefst 46 woningen van energielabel A++ voorzien.

Verduurzaming Pierik
In 2014 is het project voor de 46 woningen in de wijk Pierik afgerond. De “schil” van elke woning is geoptimaliseerd. De belangrijkste maatregelen daarvoor waren isolatie van gevels en vloeren en vervanging van kozijnen en glas. Doordat de woningen zijn voorzien van zonnepanelen wekken de bewoners nu zelf energie op.