Viverion

Viverion streeft ernaar alle woningen die zij bezit zo te verduurzamen, dat ze gemiddeld energielabel B krijgen. Met de verduurzaming van tachtig woningen in Holten en Markelo zet Viverion een flinke stap in de goede richting en hebben 80 woningen zelfs energielabel A verkregen.

De rol van Energiefonds Overijssel
De Provincie Overijssel wil dat duurzame energie in 2023 voorziet in 20% van de totale energiebehoefte van de provincie. Energiefonds Overijssel financiert projecten die op korte tot middellange termijn kunnen bijdragen aan deze ambitie. Het fonds heeft Stichting Viverion een vijftienjarige lening van meer dan € 3,5 miljoen verstrekt.

Energiebesparing
De stichting treft diverse besparingsmaatregelen om de woningen te verduurzamen. De grootste winsten zijn te behalen op het gebied van isolatie. Door bijvoorbeeld de pannendaken te isoleren en vloeren na te isoleren, bespaart de stichting energie en biedt de bewoners meer wooncomfort. De verwachte besparing is 2,9 terajoule.

Werkgelegenheid
Daarnaast levert het project een maatschappelijke bijdrage in de vorm van werkgelegenheid in Overijssel. De stichting verwacht dat het project ruim 22 mensjaren aan werkgelegenheid oplevert.