Wetland Wonen

Wetland Wonen verduurzaamt 772 woningen in de dorpen en stadjes Blokzijl, Giethoorn, Sint Jansklooster, Vollenhove, Wanneperveen, Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden. Dankzij de energiebesparing die dat oplevert, komt het energielabel van de woningen één stap hoger.

De rol van Energiefonds Overijssel
De Provincie Overijssel wil dat duurzame energie in 2023 voorziet in 20% van de totale energiebehoefte van de provincie. Energiefonds Overijssel financiert projecten die op korte tot middellange termijn kunnen bijdragen aan deze ambitie. Het fonds financiert het project van Stichting Wetland Wonen met € 2,3 miljoen.

Besparing versus huurkosten
Wetland Wonen behaalt de besparing vooral door isolerende beglazing en isolatie van de buitenkant van de woningen. Deze investeringen zullen de bewoners nauwelijks raken. Zij gaan hooguit € 15 meer huur betalen, wat een geringe bijdrage is voor al het wooncomfort dat ze winnen.

Ambitie
Wetland Wonen heeft een uitgesproken ambitie voor energiebesparing: het wil dat zijn woningen in 2020 gemiddeld energielabel B hebben. Deze duurzame ambitie past goed bij Energiefonds Overijssel. Het project zorgt voor een energiebesparing van 9 terajoule per jaar en negentien mensjaren werk.